5. válasz

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a teszttel kapcsolatban. Allergiás ( dermatitisz k.m.n.) gonddal voltam bőrgyógyásznál. Szemem körül, nyakamon, fülemném, piros nagyon viszketős kiütések. Diagnózis nincs mi okozza. Megcsináltuk a pollen tesztet, semmire nem vagyok allergiás. A fémekre, vegyszerekre is megcsináltuk 30 anyagra semmire sem vagyok allergiás. Hogyan tovább, nem tudom, a cetirizint szedem és az advantin krémet, de tünetileg sem múlik el tőle teljesen. Nem tudom hogyan derithetném ki az okát? Esetleg tudnátok nekem tanáccsal segíteni hogyan tovább?

A cetirizin és az ekcémás panaszokra írt krém enyhíti a tüneteit? A leveléből úgy tűnik, hogy javítanak a panaszokon. Ebben az esetben gyanítható az allergiás eredet.
A bőrtünetek helye alapján kozmetikum, smink, bőrápolószer okozta allergiára is lehet gondolni. Célszerű lenne néhány “kozmetikum-mentes” napot tartani, és megfigyelni, hogy van-e javulás az állapotában.
Nem zárható ki az élelmiszerallergia sem, bizonyos élelmiszerek megvonásával tudja megfigyelni, hogy annak hatására javulnak-e a tünetei.