Szakértő Válaszol

1.

Tisztelt doktornő!
Kislányom születése óta tejfehérje-érzékeny. Most lesz 7 éves és újra esedékes az éves, vérvételre is kiterjedő kivizsgálása, előtte szeretném kipróbálni az otthoni tesztet. Érdeklődnék, hogy lehet-e különbség a teszt eredménye között ha egy évek óta tejmentes diétát folytatón végzik terhelés NÉLKÜL vagy pedig terhelés – vagyis tejtermék fogyasztása – után végzik el?
(Természetesen orvosi felügyelet nélkül nem kísérleteznék terheléssel.)
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
Eszter

Válasz

2.

Érdeklődni szeretnék,hogy mikortól használható a tejallergia teszt. Kislányom 8 hónapos. Kizárásos alapon tejallergiát állapitottak meg anyatejes táplálás alatt. Én azóta diétázom. Mielőtt bevezetném az étrendjébe a tejet, jó lenne a bizonyosság, hogy van-e még probléma. 1 éves kor körül megbizható a teszt? (Gasztroenterológus nem javasolt laboratóriumi vérvizsgálatot.) Köszönettel: Judit

Válasz

3.

Tisztelt Doktornô.
Levelemmel azért keresem del, mert a 4és fél eves kislànyomon egyre gyakrabban jelentkeznek allergiàs kiütések -csallànkiütés. Végeztek bôrpróbàt, negativ. Vérbôl is vizsgàltàk a teljes gyerekpanelre,aminek eredménye Meg nem teljes, de a fôbb allargének negatívak lettek. ( tej,tojàs, atka, macska stb negativ) Minden este 10 csepp cetirizin kap a tünetek a diétàzàsok – tej, tojàs,aprómagvak- alatt is észlelhetô volt, hol intenzívebb, hol enyhébb formàban. A kiütések vakaràs, horzsolàs,karmolàs hatàsàra is elô jönnek, de akkor is ha kimelegszik. Féreghajtàs is történt, az is negativ volt. Sajàt tapasztalat, hogy görögdinnyére és az utóbbi idôben a paradicsomra és az uborkàra is vannak tünetek.Az orvosunk szerint ez inkàbb vírusinfekció,amivel egyet is értek, meet betegség idején szinte mindig vannak panaszok. Viszont ez nem magyaràzza az egészséges idôszakban jelentkezô kiütéseket és a fizikai behatàsra keletkezôket. AZT szeretném kérdezni, hogy a Doktornônek van e esetleg valami javaslata, tanàcsa. Ha a tünetek nem múlnak és nem múlnak, hogy ilyenkor hova forduljunk, hogyan tovàbb, hogy kiderüljön mi okozza.
Vàlaszàt elôre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Anita

Válasz

4.

Kedves szakértő,

Kisfiam két éves, nem fogyaszt tejtermékeket.
Ha szeretném elvégezni nála ezt a gyors tesztet előtte kell tejet fogyasztania?
Vagy az antitestek tejtermék fogyasztás nélkül is jelen vannak a vérében?
Amennyiben kell előtte tejet inni, mennyit és milyen időközzel?
Nagyon köszönöm!
Ildikó

Válasz

5.

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a teszttel kapcsolatban. Allergiás ( dermatitisz k.m.n.) gonddal voltam bőrgyógyásznál. Szemem körül, nyakamon, fülemném, piros nagyon viszketős kiütések. Diagnózis nincs mi okozza. Megcsináltuk a pollen tesztet, semmire nem vagyok allergiás. A fémekre, vegyszerekre is megcsináltuk 30 anyagra semmire sem vagyok allergiás. Hogyan tovább, nem tudom, a cetirizint szedem és az advantin krémet, de tünetileg sem múlik el tőle teljesen. Nem tudom hogyan derithetném ki az okát? Esetleg tudnátok nekem tanáccsal segíteni hogyan tovább?

Válasz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kérdése van az allergiával kapcsolatban? Tegye fel itt!
Szakértőnk Dr. Budai Marianna választ ad a beküldött kérdésekre.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

A “Küldés” gomb megnyomásával Ön hozzájárul, hogy kérdése a keresztnevével megjelenjen az oldalon.