Allergia Információk

Allergia Információk

 

Allergiás tünetek: 

A kellemetlen allergiás tünetek közé tartozik a tüsszögés, nehéz légzés, viszketés, kiütések, kellemetlen érzet és emésztési probléma. Súlyos esetekben komoly légzési nehézség és anafilaxia jelentkezhet.

Allergiás tünetek észlelésekor fontos, hogy kiderítsük a probléma forrását.  Ebben nyújt segítséget az Imutest. Továbbá a teszt segítségével kizárható az allergia egy negatív eredmény esetén.

 

Allergia diagnosztizálása:

A diagnózis felállításához a beteg kórtörténetének ismerete és egy allergia teszt eredményének a kombinációja szükséges. Ilyenkor a következő fontos kérdések merülnek fel a tünetekkel kapcsolatban.

  • A tünetek egy adott napszakban, vagy az év adott időpontjában jelentkeznek?
  • Milyen gyakran jelentkeznek a tünetek?
  • Melyik testrészen jelentkeznek a tünetek?
  • Mennyire súlyosak a tünetek?
  • Családban tapasztalt-e már valaki hasonló tüneteket?
  • Öngyógyító technikák segítenek?
  • Vannak kiemelt kiváltó okok, amelyek súlyosbítják a tüneteket?
  • A tünetek megjelenése köthető-e adott környezethez? (pl. otthoni vagy munkahelyi környezet)

Ezen kérdések megválaszolása segít a tüneteket okozó allergének felismerésében.

Akkor is érdemes egy allergia tesztet elvégezni,amikor tudatában van annak, hogy mi okozza allergiás reakcióit. Ez különösen fontos, ha súlyos reakciók észlelésekor nem biztos abban, hogy tüneteit valóban allergia (és ezzel az IgE szint emelkedés) okozza-e, vagy esetleg más folyamatok állnak háttérben.

Az allergiában szenvedő személy immunrendszere specifikus IgE antitesteket termel az idegen allergének ellen. Az IgE szint annyira alacsony a vérben, hogy ezt általában központi laboratóriumokban határozzák meg, ahol egy vagy több hét múlva adnak eredményt.

Az új és szabadalmaztatott Imutest technológiával, nagyon egyszerű módon, minimális vérmintából már 30 perc alatt kimutatható az IgE szint. A tesztet egyszerűen használhatják egészségügyi dolgozók (pl. háziorvosi rendelőben vagy a gyógyszertárakban) vagy az önellenőrzést végző beteg az otthonában.