Melyik Tesztet Válasszam?

Melyik Tesztet Válasszam?

Az allergének (az allergiás reakciót okozó vegyületek) nagyjából két kategóriába sorolhatók – légúti és étel allergének. Az légúti allergének pollen és állati eredetűek, míg az étel allergének főleg élelmiszerekben és italokban találhatók. Az oldalon a megfelelő linkre kattintva az egyes tesztekről további információk érhetők el.

Légúti allergiák:

Az légúti allergiák leggyakoribb tünetei a légző szervekkel kapcsolatosan jelentkeznek.
Ilyenek pl.:
– orrdugulás és orrfolyás, néha tüsszögéssel kísérve
– könnyező, viszkető vagy nagyon száraz szemek
– köhögés és légzési nehézségek
– viszkető és piros bőr főleg az allergénnel való érintkezés után.

Légúti allergiákhoz kapcsolódó Imutest termékek:

Imutest Légúti Allergiateszt: Macska-, poratka- és fűpollen allergia egy tesztben történő meghatározása. Ez a három allergén felelős a légúti allergiák nagy számáért.  

Imutest Macska Allergiateszt: Ha tünetei súlyosbodnak, amint macskával egy légtérben tartózkodik, az Imutest tesztje segíthet kideríteni, hogy allergiás tüneteit a macska okozza-e.

Imutest Poratka Allergiateszt: Poratkához kapcsolódó allergiás tünetek közé tartozik a szuszogás és mellkasi feszülés mellett a viszkető torok és nyelv, a hányás és a fejfájás. A teszt segítségével megtudhatja, hogy a poratka-e a tüneteinek okozója.

Imutest Fűpollen Allergiateszt: a fűpollen,mint az egyik leggyakoribb allergén által okozott tünetek hasonlóak a megfázás tüneteihez, ezért a beteg gyakran nem is tudja, hogy allergiás.

Ételallergiák:

Az ételallergiát gyakran összetévesztik az ételintoleranciával. Az ételallergia az ételben található fehérjére adott specifikus immunválasz, amely ételintolerancia esetén nem jelentkezik. 

Tipikus tünetek lehetnek:

  • pattanások
  • hirtelen gyomorfájdalom közvetlenül étkezés után
  • émelygés
  • szédülés
  • légzési nehézségek

Ezek a tünetek gyakran torok és száj-viszketés mellett jelentkeznek.
Kapcsolódó Imutest termékek:

Imutest Általános Allergia Szűrőteszt: Allergiás reakciók esetén a vérben megemelkedik az IgE antitestek szintje, ezért ezeknek a mérése kulcsfontosságú az allergia megállapításában. A teszt segít kideríteni, hogy az Ön által tapasztalt tünetek allergiához köthetők-e.

Imutest Tejallergia Teszt: A tej főleg a csecsemők körében a leggyakoribb kellemetlenségeket kiváltó allergén, de a felnőtteknél is bármikor kialakulhat. Ez a 30 perc alatt elvégezhető, egyszerű teszt segít annak eldöntésében, hogy a tünetei (mint pl. viszkető kiütések, duzzadt ajkak és nyelv, émelygés, hasmenés vagy akár eldugult orr) tejallergiának köszönhetők-e.

Imutest Tojásallergia Teszt: A teszt segítségével megtudhatja, hogy a gyomorpanaszai tojás allergiához köthetők-e.